fredag, mars 31, 2006

Bra kvällspromenad

Idag hade jag en himla trevlig kvällspromenad. Vi gick inte särskilt långt men jag fick nosa så mycket jag ville så det tog sin tid i alla fall.

Så såg jag en jätteotäck hund på avstånd. Husse sa att det var Chico, men jag gick inte på den lätte för hunden hade en konstig jacka på sig, och alla vet ju att Chico har vit päls med fläckar.

Också träffade vi Liza. Hon är trevlig, fast hon är människa, och de brukar vara trevliga ju.

torsdag, mars 30, 2006

Jag drömmer om gummigrisar

Jag drömde så konstigt förrut, och sen vart jag alldeles förvirrad. Ett tag för länge sedan så trodde jag att jag skulle bli mamma, och att jag skulle ta hand om mina leksaker så att de mådde bra och så. Det var fel förstod jag sen.

Nu när jag vaknade så vet jag inte varför men jag var tvungen att hämta gummigrisen och bädda ned den i soffan. Jag kanske drömde att jag skulle bli mamma igen, men jag vet inte, för man glömmer så fort vad man drömmer.

Jag: Rekordbajsaren

Idag har jag slagit bajsrekord, med två riktiga bautahögar. Det var för att jag fick så god mat igår. Jag fick sån idag igen, så nu ligger jag och pruttar i soffan. Hundbajs är rätt äckligt tycker husse och matte. Det tycker jag också faktiskt. Annat är det med människobajs, det älskar jag att äta. Husse och matte blir arga och ser konstiga ut när jag gör det, men det är det faktiskt värt.

onsdag, mars 29, 2006

Äntligen riktig mat!

Nu har det hänt som jag nästen hade slutat tro på. Jag har fått riktig mat, det vill säga grön robur. Jag har bara fått äcklig mat i säkert flera år, men idag fick jag äntligen min mat. Nu är jag helt proppmätt, och tänker ligga i soffan och rapa hela kvällen. Vilken lycka!

Morgontrött

I morse var jag hemskt trött. Jag orkade inte ens försöka sno åt mig en fågelfralla på vägen till dagis. Husse verkade tro att jag ville vara duktig för jag fick godis istället. Det var trevligt, men jag var inte särskilt hungrig så det spottade jag ut.

När jag var liten och valpig så tyckte jag att det här med godis var helt fantastiskt. Man gjorde något enkelt trick, ibland räckte det med att komma springande, och så fick man något att äta. Eftersom jag hade ganska många syskon som jag växte upp tillsammans med så var jag van vid att ta tillvara sådana chanser. Då skulle jag aldrig ha spottat ut godis... eller något annat heller för den delen. Jag åt till exempel strumpor så att jag kräktes... sen åt jag upp de igen... och kräktes... och åt... så fick man åka till veterinären. Barnsligt va?

måndag, mars 27, 2006

En härlig måndag

Idag har jag inte varit på dagis, utan jag har varit på promenad med matte, och så har vi varit och lekt i en rastgård. Bäst är att vi har legat hemma i soffan nästan hela dagen och gosat. Det är ju det bästa jag vet! Matte är snäll. Den här veckan kanske det blir hennes tur att vara veckans människa. Jo just det, jag höll på att glömma att vi har åkt bil en massa idag. Det ver mysigt. Det är varmt och brummigt och man kan sova bra. När jag var liten skrek jag hela tiden när jag åkte bil. Barnsligt va? Men det var ju när man åkte bil som man hamnade hos veterinären. Där sticker de i en och flera gånger lämnade matte och husse mig där, och när jag vaknade igen var jag helt konstig. Nej det var inte kul. Jag har varit säkert hundra gånger hos veterinären. Men nu när vi åker bil brukar vi åka till andra ställen, ibland till roliga.

Husse veckans människa igen!

Det blev husse för tredje veckan i rad. Han är så mysig och mycket bättre att gosa med, för han håller inte på och pillar på mina öron, plus att Matte klippte klorna på mig igår. Sånt går bort.

söndag, mars 26, 2006

Det händer massor.

Idag har jag haft så mycket att göra så att jag nyss nästan somnade när jag satt upp. Jag har hjälpt matte att städa och torka damm, och hon har gjort en massa tokigt, som att välta ut vatten på golvet och vända uppochner på soffan. Jag har följt efter hela dan och kollat så att allt går rätt till. Mest måste jag hålla koll på dammsugaren. Den får pälsen att resa sig på hela ryggen. Nu har jag ätit, och så ska jag sova som en stock.

Jag fick KÖTT!

I fredags fick jag en hel tallrik oxfile. Bästa fredagen någonsin...

fredag, mars 24, 2006

Vem blir veckans människa?

Nu är veckan snart slut, och då är det dags att börja tänka på vem jag ska välja till veckans människa. Det har varit husse i två veckor nu, och jag börjar tycka lite synd om matte, så hon fick lite extra gos en stund igår.
Men jag vet inte om jag vill välja henne ändå. I morse när vi var ute så var hon inte alls trevlig. Jag hittade massa bröd, och det fick jag inte äta. Så hittade jag en papperstuss som luktade jättegott, och den fick jag inte äta. Så hittade jag en jättehärlig håla som luktade hare, men den fick jag inte kolla in i heller. Vad är det vi ska ut och göra tycker hon egentligen?
Jag har ett bra knep när matte är jobbig. Då står jag bara helt still, och följer inte med och inte drar och inte eller nåt. Då blir hon tokig. Först försöker hon säga till, det bryr inte jag mig om. Jag står bara där och stirrar sorgset. Sen lockar hon med godis, men då stirrar jag bra ännu sorgsnare. Sen försöker hon dra med mig, och jag står bara kvar, fast hela ansiktet skrynklas ihop av halsbandet. Idag slutade det med att hon kallade mig åsna och drog med mig i alla fall. Inte snällt.
Husse kanske får bli veckans människa den här veckan också. Men jag får se om matte blir snällare i helgen.

torsdag, mars 23, 2006

Chico är knasigare än jag.

Idag träffade jag en kompis som jag har känt sen jag var liten, han heter Chico och är en vit boxer. Det var roligt för jag tycker att jag är duktigare än han, han blev alldeles tokig när han fick syn på en annan hund som heter Tubbe, och då fick jag visa att jag inte är feg och konstig, utan att jag är lugn och modig. Jag och matte ville inte vara med och bråka, utan vi gick hem istället. Och så fick jag mat - jag börjar tycka att maten jag får är rätt god, fast det är ju inte grön Robur direkt.

onsdag, mars 22, 2006

Inte så farligt ändå

Det kanske inte är så farligt ändå. Jag tror att det kanske kan vara så att jag inte behöver ta hand om så mycket hela tiden. Idag försökte jag att ta det lite lugnt istället, och jag dog inte i alla fall.

Nu ska jag bara försöka övertyga någon om att göra mig sällskap för en eftermiddagstupplur, för det är inte hälften så trevligt att göra det själv.

tisdag, mars 21, 2006

VALPCHOCK!

Som ni vet är fransk bulldog en av de läskigaste hundar som finns. Jag vet, för det finns inte mindre än två sådana som bor på min gård nästan, som heter Texas och Chelsea. Deras matter syr hundkläder som hon säljer, och en del klär hon på hundarna så de ser ännu läskigare ut. Men idag fick jag världens chock när jag skulle hem från dagis. Då kom Texas och Chelsea med TVÅ TILL likadana hundar fast pyttesmå. Jag var inte lika rädd för dem som de "stora", men på sätt och vis såg de läskigare ut, nästan som leksakshundar.

måndag, mars 20, 2006

I'm not a girl, not yet a woman

Det är mycket man måste ta ansvar för när man snart ska bli två år. Jag försöker ju göra det, och hålla koll på allt som är farligt och hålla ordning, men jag tycker det är SVÅRT! Hur ska man kunna veta vad som är farligt när nästan allt är lite konstigt? Jag gör mitt bästa, men skönast är när man kan vara hemma och bara vara som en valp igen.

Tillbaka på dagis

Sådär. Nu är man tillbaka på dagis igen. Lite trist att vara borta från husse och matte, men skoj att träffa kompisarna igen. Jag var hemskt duktig och satt fint medan jag väntade på min tur att gå in.

söndag, mars 19, 2006

Långpromenad... Huh! What is it good for?

Jag gillar verkligen långpromenader, men fatta hur konstigt det blir när vädret ändras hela tiden. Först är det varmt och skönt och man nosar lite på en tax, sedan börjar det blåsa och hagla så man nästan trillar omkull, och så blir man utskälld av en collie. En collie? De brukar ju vara hur trevliga som helst. Jag som var så artig också. Jag stod bara där och nosade i marken, men när hon gick förbi viftade jag lite på svansen, som man SKA göra om man har lite hyfs och fason.

Efter det hade jag ganska bråttom hem, men det hade tydligen inte husse. Som tur var är det ganska halt ute så jag kunde dra honom på isen. Då gick det lite fortare.

lördag, mars 18, 2006

Fel mat igen

Nu har jag fått robur, men det är FEL robur. Jag vill ha den gröna har jag ju sagt! Eller pizzakanter. Vilken tur att det är vår i luften och en massa goda grejer som tinar fram under snön som man kan äta.

torsdag, mars 16, 2006

Jag är mörkförsiktig

Husse och matte påstår att jag är rädd för nästan allt nuförtiden. Till exempel säger de att jag är mörkrädd. Själv föredrar jag att kalla det "försiktighet", och för övrigt är det inte alls sant. Jag är till exempel inte ett dugg rädd när jag ligger i soffan, åtminstone inte så länge det inte är hundar som skäller utanför fönstret.

Men ibland blir jag så glad att jag glömmer att vara rädd... eh, försiktig, menar jag. Som när jag träffade Hugo på kvällspromenaden alldeles nyss. Gu va han e snygg! Men sen kom Bella, och hon skäller på mig så jag blir rädd, och då ville han hellre vara med henne. Då gick jag in. Försiktigt. Med husse. Till soffan.

Otäcka små människor

Usch, vad snurrigt allt har varit den här morgonen. Först var allt som vanligt. Vi gick ut och skulle gå till dagis, och jag kissade och luktade efter vilka hundar som hade gått förbi. Sen hände det. När vi skulle gå över fotbollsplanen såg jag det: otäcka små människor som hade samlats på en stor snöhög på andra sidan och skrek och flaxade med armarna. Det var bland det hemskaste jag varit med om. Jag försökte varna Matte, men hon kanske inte såg dem, för hon ville att vi skulle gå åt det hållet i alla fall! Sen trodde jag blodet skulle frysa till is i ådrorna. Pälsen reste sig på hela ryggen, för de otäcka små människorna KOM ÅT VÅRT HÅLL!
Jag blev helt panikslagen och försökte springa hem, men Matte höll fast mig. Jag försökte säga att det var farligt, men hon brydde sig inte alls. Antingen är hon väldigt modig, eller också väldigt dum.
I alla fall fick vi stå kvar och vänta på att de skulle gå förbi, och Matte höll i mig jättehårt. Jag blev alldeles stressad, och tyckte alla vi mötte hela resten av vägen var otäcka. Men jag känner mig lite dum nu efteråt, för jag förstod att Matte blev väldigt arg på mig när jag försökte skrämma en annan sån där småmänniska som kom åt vårt håll.

onsdag, mars 15, 2006

Världens farligaste hundar

Visst är det upprörande att människor har så dåligt omdöme? Till exempel finns det väldigt många som inte fattar att det här är en EXTREMT FARLIG hund! Ibland är det helt gäng av sådana där jättehundar som ser ut som björnar ute på fotbollsplanen, och då springer jag hem. Det är det enda rimliga, faktiskt. Men ofta fattar inte husse och matte det utan står och gullar (!) med de där samtidigt som jag ropar på dem.

En annan vanlig missuppfattning är att det här är en ofarlig hund. De här lömska små rackarna är dock inte så snabba, så man behöver inte springa hem. Däremot är det säkrast att gömma sig mellan husses, eller mattes, ben.

Husse och Matte är duktiga

Jag har lärt dem flera bra trick. Jag kan få dem att lägga filt på mig (jag vill alltid ha filt när jag ligger i soffan, det är mysigt, men det är så svårt att bädda själv, det blir korvigt och dumt). Jag kan få dem att byta vatten i skålen, och ibland kan jag få dem att ge mig godis. Det är lätt. Ibland räcker det bara med att sitta still.

Jag fick gå hem först

Idag fick jag gå hem före Wilma från dagis. Wilma blev ledsen, men jag blev mallig för att min Matte tycker mer om mig.

tisdag, mars 14, 2006

Ny valp på dagis

Idag har jag suttit med Wilma på dagis, och det gick bra. Det var en ny valp också som hette X. Då är det ju mitt jobb att se till att den sköter sig, och det gjorde jag bra. När valpen blev jobbig så skällde jag, och då satte den sig på en gång.

Jag tänker på vatten

Och då tänker jag så här:
Mycket vatten är läskigt. Jag har ramlat i två gånger och det var så otäckt. Det är farligt när Matte eller min kompis Wilda badar.
Badkarsvatten är också läskigt, men jag har vant mig nu och kan det.
Vatten i pölar ute är kul och gott att dricka.
Vattnet i min vattenskål måste alltid vara HELT FÄRSKT. Det förstår inte Husse och Matte alltid, så jag måste sparka på vattenskålen och gnälla flera gånger om dan för att de ska förstå när det är dags att byta till färskt vatten.

Galningar!

Vad är det för en sjuk människa som hängt upp en massa klockor i ett torn där man ska gå? Jag höll nästan på att kissa på mig när de började låta! Huvet ringer fortfarande. Vilka galningar!

måndag, mars 13, 2006

Ordning på dagis

Jag har fått byta rum på dagis, så nu sitter jag med Linus. Det är bra, för han vet hur man uppför sig så jag slipper säga till honom hela tiden. Det har varit jobbit förut, att jag måste säga till de andra hundarna på skarpen hela tiden.
Nu är det lugnare, idag hade jag tid att bita sönder soffan i imitt nya rum.

Fortfarande dåligt med mat

Jag har bara fått äcklig mat hur länge som helst nu.
Mat som är äcklig: alla fina hundmatsmärken, utom grön robur
Mat som är god: allt som husse och matte äter, och allt man hittar på marken.
Fast idag hittade jag en död råtta, och den verkade inte så jättegod. Jag ville inte ens prova att äta den.
Matte hade köpt ny äcklig hundmat idag, men jag bestämmer ju själv vad jag vill äta, eller hur?

Veckans människa

Veckans människa blev: husse!

Men han ska inte tro att han kan slappna av för det. Matte har redan stärkt sina positioner inför nästa veckas omröstning genom att bjuda på glass med kolasås. Det var verkligen nödvändigt eftersom matskålen varit full med torra äckliga saker som man inte kan äta hela helgen. Jag vill ha Robur innan jag svälter ihjäl!

söndag, mars 12, 2006

Jag har tråkigt

Det händer inget idag för alla är trötta och jag har inget kul. En stund lekte jag med Viggo, men det är jobbigt att behöva bestämma hela tiden. Han tror att han bara kan springa runt hur som helst, men det får han inte för det kan vara farligt. Och eftersom hans människa inte fattar det måste jag skälla på honom hela tiden.